Halstrad lax med honungsglaserade rödbetor och yoghurt

4

Du behöver

  • 600 g laxfile
  • 8 rödbetor
  • 1 msk smör
  • 1 knippe timjan
  • 1 msk honung
  • 1 dl medelhavsyoghurt
  • 1 tråg mizunasallad
  • 1 tråg ruccola
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Stycka laxen i kuber. Fräs rödbetsklyftor i smör på låg värme ca 10 min. Smaksätt med apelsinskal, timjan och honung. Halstra laxen i torr panna med flingsalt i ca 2 min på ena sidan. Stäng av plattan, vänd laxen och låt den vila. Skölj mizunasalladen och ruccolan och lägg upp det på ett fat. Fortsätt med rödbetorna och till sist laxen. Klicka ut yoghurten och rippla lite olivolja över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept