Halstrad havskatt med apelsincarameliserade rödbetor och fetaost

4

Du behöver

  • 600 g havskattfilé
  • 16 små rödbetor, kokta och skalade
  • 2 msk smör
  • 2 msk akaciahonung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 st tunt skivade schalottenlökar
  • 1 apelsin
  • 100 g fetaost
  • vitpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skala de nykokta rödbetorna under rinnande vatten. Dela dem och smält smöret i en låg, vid kastrull. Tillsätt rödbetorna och låt dem sakta glaseras av smöret och så småningom av honungen.
  2. Stycka fisken i 4 lika stora bitar och halstra dem i varm teflonpanna med en liten droppe olivolja ca 2-3 minuter på var sida. Salta och vitpeppra. Tillsätt lökringarna till rödbetorna och riv apelsinskal över och pressa lite saft på. Balsamera med balsamvinäger i den lilla sky som man får av rödbetorna. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Smula lite fetaost på tallriken och lägg upp rödbetorna och havskatten.
  4. Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept