Halstrad havsabborre med toskansk sallad och vinägrett

4

Du behöver

  • 125 g havsabborre per person, alt gös eller abborre
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 ask cocktailtomater
  • 0,5 knippe (ca 4) vårlökar
  • 1 dl oliver
  • 2 msk kapris
  • skal och saft från 0.5 citron
  • 1 påse mixsallad

Gör så här

  1. Skiva vitlöken tunt. Skär ned vårlöken och tomaterna.
  2. Häll olja i pannan. Hetta upp och tillsätt vitlöken. Fräs på tills vitlöksskivorna fått en gyllene färg. Dra ned värmen och lägg i vårlöken som får svettas lite utan att ta färg.
  3. Tillsätt tomat, oliver och kapris. Smaka av med salt. Riv ned citronskal i panna. Rör ihop och lägg upp på fat med sallad.
  4. Stek fisken ca 2 min på varje sida.
  5. Pressa lite citronsaft över fisken och servera med salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept