Halstrad gösfilé med tomatyogurt & Yvonnes grönsaker

Du behöver

  • 600 g gösfilé med skinn, fjällad
  • 2 msk olivolja
  • grovt salt

Sås:

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 4 st soltorkade tomater
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 0,25 st soltorkade tomater
  • salt
  • worchestersås
  • 5 st svartrötter
  • 5 st schalottenlökar
  • 5 knippen morötter
  • 1 pkt sockerärtor
  • 1 st rotselleri
  • vitt vin

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna väl till den kalla såsen och smaka av.
  2. Halstra gösen 2 minuter på var sida.
  3. Skala grönsakerna till fricassén och tärna dem. koka upp dem lätt i vinet.
  4. Servera gös och sås tillsammans med Yvonnes krispiga grönsaksfricassé.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept