Grillade kycklinglår med potatisspett och sommarsallad

4

Du behöver

  • 600 g benfri kycklinglår som marineras i:
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk kikkoman soja
  • mixed sallad
  • 0,5 dl gräddfil
  • 0,5 citron (skalet)
  • salt
  • 16 kokta färskpotatisar

Gör så här

  1. Använd bambupinnar till grillspett.
  2. Marinera kycklingen i rapsoljan, honungen, dijonsenapen och sojan. Marinera gärna över natten. Grilla sedan kycklingen 4-5 minuter på vardera sida.
  3. Stryl olja på potatisen och grilla tills den får färg, 10-15 min på låg värme.
  4. Blanda gräddfilen med citronskalet, tillsätt en nypa salt och eventuellt socker.
  5. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept