Grillad lammfärsburgare med saffranyougert

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk kapris
  • 2 skivor lufttorkad skinka, tärnad
  • 1 ägg
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 små baguetter
  • 2 dl yoghurt
  • 1 nypa saffranpistill
  • 0,5 citron, saften
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök skivad
  • 2 tomater, skivade
  • 1 salladshuvud

Gör så här

  1. Blanda färsen med lök, skinka, kapris, ägg, paprikapulver, svartpeppar och salt. Forma till 4 ovala burgare. Grilla 4 minuter på var sida. Gnid in vitlöken på baguetterna. Rosta dem på grillen. Pressa saften ur citronhalvan, tillsätt saffran och olivolja och rör så att det blir gult. Tillsätt yoghurt och salt. Garnera fatet med tomatskivorna och lite plockade salladsblad. Lägg upp lammburgare och baguetter och ringla lite saffransyoghurt över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept