Gravad strömming med tomat och pepparrot samt sötsenapscrème

4

Du behöver

  • 400 g strömmingsfiléer

Lag:

  • 8 dl vatten
  • 2 msk salt
  • 1,5 dl ättika, 12%

Sötsenapscrème:

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk skånsk senap
  • 1 tsk fransk honungssenap

Tomat och pepparrot:

  • 1 tomat
  • 1 soltorkad tomat
  • 2 msk fint skuren gräslök
  • 0,5 dl solrosolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • salt
  • vitpeppar
  • ca 2 msk riven pepparrot

Gör så här

  1. Lägg strömmingen i lagen över natten. Slå bort vätskan och dra skinnet av strömmingen.
  2. Vispa créme fraiche hårt, smaksätt med senapen, ställ kallt.
  3. Tomat och pepparrot:
  4. Hacka tomaten och lägg i en skål. Tillsätt finhackad gräslök,socker, vinäger och olja. Rör ihop. Hacka den soltorkade tomaten och rör i den också. Smaka av med salt och peppar. Servera till strömmingen med lite färskriven pepparrot på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept