Gravad strömming med tomat och pepparrot samt söt senapscreme

4

Du behöver

  • 400 g strömmingsfileer

Lag:

  • 8 dl vatten
  • 2 msk salt
  • 1,5 dl ätika 12 %

Creme:

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk skånsk senap
  • 1 tsk honung
  • 1 tomat
  • 2 msk gräslök
  • 0,5 dl solrosolja
  • 1 tsk vittvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk riven pepparrot

Gör så här

  1. Lägg strömmingen i lagen,låt den ligga över natten.
  2. Slå bort vätskan och låt strömmingen rinna av.
  3. Visspa ihop senapscremen och lägg i strömmingen..
  4. Låt dra över natten.
  5. Skålla och skala och kärna ur tomaten.
  6. Blanda tomater med gräslöken med olja och vinäger smaksätt socker ,salt vitpeppar
  7. Lägg upp strömmingen i vackra rader.
  8. Slå över tomatvinigretten och garnera med lite riven pepparrot.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept