Gravad strömming med senapskräm, tomatvinägrett och pepparrot

Du behöver

  • 400 g strömmingsfiléer
  • Ättikslag:
  • 8 dl vatten
  • 1,5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 msk salt
  • Senapskräm:
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk skånsk senap
  • 1 tsk honung

Tomatvinägrett:

  • 1 tomat
  • 0,5 dl solrosolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 msk strösocker
  • salt
  • vitpeppar
  • Garnering:
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • dill

Gör så här

  1. Skölj strömmingen.
  2. Dra av skinnet av strömmingen. Blanda vatten, ättiksprit och salt. Låt strömmingsfiléerna ligga i ättikslagen tills köttet är vitt och fast, cirka 8 timmar.
  3. Tag upp filéerna och låt dem rinna av väl i ett durkslag.
  4. Blanda crème fraiche, senap och honung. Lägg filéerna i krämen och blanda försiktigt. Låt stå i kylen över natten.
  5. Skålla, skala, kärna ur och skär tomaten i små bitar. Blanda olja, vinäger, gräslök och socker. Smaka av med salt och vitpeppar. Vänd ner tomatbitarna.
  6. Lägg upp strömmingsfiléerna på ett fat. Slå över tomatvinägretten. Garnera med pepparrot och dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept