Gös à la Nedingen

4

Du behöver

  • 4 st gösfiléer utan skinn
  • 3 st tomater, blandade sorter
  • 2 st salladslökar
  • 4 st potatisar
  • saften av 0.5 citron
  • 30 g smör
  • 0,5 dl gröna oliver
  • 1 msk kapris
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • gourmetsalt
  • vitpeppar
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Lägg gösfiléerna i en låg vid kastrull. Häll på kallt vatten så att det precis täcker. Salta. Sjud gösen 5-6 min.
  2. Skär tomater och salladslök grovt.
  3. Skala och tärna potatisen, 2x2 cm. Lägg dem i en kastrull och bressera dem i citronsaft och smör tills de blir mjuka, 5-7 min.
  4. Vänd ner tomater, salladslök och oliver och låt det bli varmt.
  5. Lägg fisken på ett fat. Lägg grönsakerna, potatisen och kaprisen över. Häll på lite av grönsaksskyn. Strö på hackad timjan, gourmetsalt och malen vitpeppar. Droppa över olivoljan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept