Gerts rådjursstek med chokladsås

4

Du behöver

  • innanlår av rådjur
  • Chokladsås:
  • 1 st chilifrukter
  • 1 st morot
  • 2 st tomater
  • 1 st bananschalottenlök
  • 1 st stång av stjälkselleri
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk ingefära, skalad och skivad
  • 2 msk olivolja
  • 2 st stjärnanis
  • 1 st lagerblad
  • 2 dl rött vin
  • 6 dl viltfond
  • 1 msk finriven ingefära
  • 2 tsk farinsocker
  • 50 g mörk choklad
  • ev. arrowroot till redning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela innanlåret längs efter, salta och peppra och linda därefter in det i folie. Stek till en innertemperatur på 60 grader.
  2. Putsa och skala grönsakerna. Fräs löken, moroten, chilin, tomaterna, sellerin och vitlöksklyftorna samt ingefäran i olivoljan. Låt dem fräsa utan att de tar färg ca 3-4 minuter. Tillsätt vinet och låt koka tills det nästan är torrt, slå på viltfonden och koka i ca 20 minuter. Sila såsen och häll tillbaka i en ren kastrull. Smaka av med choklad, ingefära och ev. lite socker. Red av med arrowroot och smaka av med salt och peppar. Lägg köttet i såsen och ge ett snabbt uppkok och skär upp köttet i skivor. Servera med såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept