Gäddfärsbullar med spenat

4

Du behöver

  • 400 g gäddfilé
  • 1 burk (100 g) ansjovisfiléer (10?12 st)
  • 1 liten knippa dill
  • 1 tsk salt
  • 4 äggulor
  • ströbröd
  • 50 g smör

Till servering:

  • 1 påse färsk spenat, 80 g
  • 1 bit pepparrot
  • 0,5 dl rostade solrosfrön
  • 4 äggulor till servering

Gör så här

  1. Skär fisken i mindre bitar. Lägg fiskbitarna i matberedare monterad med kniv. Tillsätt saltet och kör försiktigt till en grov färs. Blanda i äggulorna och vänd ner finhackad ansjovis och dill för hand.
  2. Forma färsen till små bullar och rulla dem i ströbröd. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek gäddbullarna på medelstark värme 5?8 minuter.
  3. Servera bullarna på en bädd av färsk spenat. Garnera med riven pepparrot och solrosfrön. Servera med råa äggulor och nykokt färskpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept