Gädda med mandelpotatis, kantareller och salladslök

Gädda med mandelpotatis, kantareller och salladslök
Foto: Fredrik sandin carlsson
Från Nyhetsmorgon

Gäddpytt i panna serverad med saltgurka, dijonsenap och gräddfil.

27 december 2007
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g gäddfilé
  • 8 st mandelpotatisar
  • 1 l kantareller
  • 1 knippe salladslök
  • 1 msk smör
  • 1 knippe persilja
  • salt
  • vitpeppar
  • saltgurka, dijonsenap och gräddfil till servering

Gör så här

  1. Skär gäddan i strimlor.
  2. Skala mandelpotatisarna och skär dem i stavar.
  3. Rensa kantarellerna och skär ner dem i mindre bitar. Skölj och skär salladslöken i skivor på snedden.
  4. Stek mandelpotatisen i smör i en stekpanna cirka 15 min.
  5. Tillsätt gäddan, kantarellerna och till sist salladslöken. Stek sedan ytterligare några minuter. Klipp persiljan över.
  6. Servera gäddpytten med saltgurka, dijonsenap och gräddfil.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept