Fullkornspasta med rostade rotfrukter

4

Du behöver

  • 0,5 rotselleri
  • 2 tomater
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 200 g svamp, t ex champinjoner och shiitake
  • färsk timjan
  • 300 g fullkornspasta
  • 80 g kryddost
  • smör
  • olja
  • 1 knippe persilja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Pensla en ugnsfast form med lite smör.
  3. Skala rotselleri och skär ned den i stavar. Skala även moroten och rödlöken och skär ned i grova bitar. Dela på svampen och lägg rotselleri, morot, svamp och lök i formen. Repa ned timjan, salta och peppra. Avsluta med lite olivolja och sätt in formen i ugnen i 15-20 min.
  4. Dela tomaterna på mitten och strö på lite salt och socker på halvorna. När det är 5-6 min kvar i ugnen, lägg på tomathalvorna i formen och låt gå med sista tiden.
  5. Koka pastan.
  6. Grovhacka persilja och riv kryddosten.
  7. Blanda ihop de ugnsstekta grönsakerna med pastan och servera med persilja och kryddost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept