Frutti di Mare

4

Du behöver

  • 1 kg musslor med skal
  • 0,5 st fänkål
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 250 g färsk tagliatelle
  • 2 dl skalade räkor
  • 0,5 st chilifrukt
  • svartpeppar

Grov salsa verde:

  • 1 kruka basilika
  • 0,5 huvud grönsallad
  • 1,5 dl olivolja
  • saften av 0.5 citron
  • 1 msk kapris
  • salt

Gör så här

  1. Finstrimla basilika och sallad till salsan. Blanda med olivolja, citronsaft och kapris. Smaksätt med salt och ställ åt sidan.
  2. Borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta de som inte sluter sig.
  3. Skär fänkål och vitlök grovt och fräs det i lite olivolja i en gryta. Tillsätt vinet och koka under lock ett par min. Lägg i musslorna.
  4. Lägg på ett lock och koka tills de öppnat sig. Skaka grytan då och då.
  5. Koka pastan. Blanda den färdigkokta pastan med räkorna och strimlad chili.
  6. Lägg upp pasta och musslor på ett fat. Musslor som inte öppnat sig kastas.
  7. Servera genast med salsan och lite nymald svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept