Friterade krabb- och koriandervårrullar

4

Du behöver

Vårrullar:

  • 4 ark vårrulleplattor
  • 200 g urkramat krabbkött
  • 2 st schalottenlökar, finskurna
  • lite strimlad koriander
  • lite curry
  • 50 g tärnat äpple, Granny Smith
  • 1 st ägg
  • smör till stekning

lime- och jordnötsyoghurt:

  • 2 dl yoghurt
  • 50 g krossade jordnötter, osaltade
  • lite socker
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 st lime, skal och lite saft

tomat- och citronsalsa:

  • 8 st röda cocktailtomater, skållade
  • 8 st gula cocktailtomater, skållade
  • 1 st rödlök, skalad och skuren i bitar
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • peppar
  • 2 st timjankvistar
  • skal och saft från en citron

Gör så här

  1. Fräs krabbköttet och schalottenlöken till vårrullarna. Tillsätt currym koriander och äppeltärningar. Låt svalna något. Fördela krabbröran på vårrullearken. Fäst kanterna med ägg. Fritera i två minuter.
  2. Blanda ihop yoghurt, jordnötter, socker, peppar och lime till yoghurtsåsen.
  3. Till tomatsalsan blandas först citronsaft, olivolja, timjanblad, salt, socker och peppar. Vänd sedan i tomater och rödlök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept