Fried rice med lime, chili och pak soi

4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk soja
  • 2 msk solrosolja
  • rivet skal från 0.5 lime
  • 1 st stor gul lök
  • 1 st pak soi
  • 1 st chili serrano
  • 5 dl kokt jasminris
  • salt
  • lime

Gör så här

  1. Blanda en marinad av soja, olja och limeskal.
  2. Skär kycklingen i fina strimlor och lägg ner dem i marinaden.
  3. Skala och skär löken grovt.
  4. Skär den nedre vita delen på pak soien i grova strimlor. Spara resten av bladen hela.
  5. Kärna ur och strimla chilin.
  6. Fräs lök och kyckling i marinaden i 2 min. Tillsätt strimlad pak soi, chili och ris. Låt fräsa i 1-2 min.
  7. Vänd ner pak soi bladen strax innan serveringen.
  8. Servera med limeklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept