Fredriks laxskola

Du behöver

Laxcarpaccio:

  • lax i tunna skivor
  • citron
  • olivolja
  • svartpeppar
  • basilika
  • parmesan
  • (ruccolasallad)

Tokyosked:

  • lax
  • wasabi
  • japansk soja
  • Gravad lax:
  • en laxsida med skinn
  • salt
  • socker
  • grovmald vitpeppar

Italiensk laxtartar:

  • hackad eller grovmalen lax (ej mixad)
  • basilika
  • yoghurt
  • olivolja
  • svartpeppar
  • toastbröd

Svensk laxtartar:

  • hackad eller grovmalen lax (ej mixad)
  • finhackad dill
  • dijonsenap (gärna grov)
  • 1 st äggula
  • svartpeppar
  • vitpeppar
  • salt
  • citronsaft

Gör så här

  1. Laxcarpaccio: Lägg ut de tunna laxskivorna på ett vackert fat. Pressa över citronsaft och häll på lite olivolja. Strö över svartpeppar, grovriven parmesan och finhackad basilika (samt eventuellt ruccolasallad)
  2. Tokyosked: Dra längs laxbenet så mjukt kött "rullas upp" i skeden. Servera direkt ur skeden som tilltugg med en liten klick wasabi och soja på.
  3. Gravad lax: Skär laxsidan i två bitar. Strö över rikligt med salt, grovmalen vitpeppar och socker (hälften av varje) på den köttiga sidan. Låt dra i en plastpåse i 1-2 dygn.
  4. Italiensk laxtartar: Blanda alla ingredienserna (basilikan hackad) och servera som tilltugg på en liten bit bröd.
  5. Svensk laxtartar: Blanda ihop alla ingredienserna och servera på en sked.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept