Fogdölammfärs i pitabröd

4

Du behöver

  • 400 g lammfärs
  • 0,5 st gul paprika
  • 0,5 st röd paprika
  • 0,5 st rödlök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 kruka basilika
  • 1 st tomat
  • 12 st pfeferoni
  • 2 st lagerblad
  • rivet skal av 1 citron
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 st silverlök
  • 1 dl calamataoliver
  • 0,25 huvud isbergsallad
  • 1 dl yoghurt
  • 4 st pitabröd

Gör så här

  1. Grovhacka paprika, rödlök och vitlöksklyftorna. Lägg lammfärsen och de hackade grönsakerna i en panna och fräs det tillsammans i olivolja.
  2. Grovhacka basilika, tomat och fyra feferoni. Rör ner det i pannan. Tillsätt lagerblad och citronskal. Fräs alltsammans på hög värme. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Skala och skiva silverlöken. Kärna ur och skiva oliverna. Strimla isbergssalladen.
  4. Värm pitabröden och fyll dem med färs, silverlök, oliver, isbergssallad, feferoni och yoghurt.
  5. Servera pitan på salladsbädd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept