Fisksoppa från Cannes

4

Du behöver

  • 300 g torskfilé
  • 4 st gambas
  • 1 liten rotselleri
  • 1 potatis
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 2 st tomater
  • 2 msk olivolja
  • lagerblad
  • timjan
  • 2 st grönsaks- eller fiskbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • salt
  • cayennepeppar

Tillbehör:

  • 4 skivor vitt bröd
  • lite riven parmesanost
  • aioli

Gör så här

  1. Skala selleri, potatis, morot, lök och vitlöksklyftan. Kärna ur paprikan. Tärna samtidigt grönsaker fint. Tärna en tredjedel av torsken fint. Fräs selleri, potatis, morot, lök, vitlök, paprika, tomater och den tärnade fisken i olivoljan. Tillsätt lagerblad, timjan och saffran. Svetta allt på medelvärme några minuter så att grönsakerna mjuknar och släpper alla smaker. Tillsätt buljongtärningarna och häll på vattnet. Låt koka i 10 minuter. Mixa sedan soppan med hjälp av en stavmixer eller passera den genom en sil. Häll tillbaka soppan i grytan. Smaka av med salt och eventuellt cayennepeppar. Skär torsken i bitar. Lägg ner torsk och gambas i soppan och sjud i några minuter. Skär brödet i tärningar. Rosta dem på medelvärme i torr stekpanna. Servera soppan med rostade brödkrutonger, riven parmesanost och aioli.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept