Fattiga riddare med marinerade haricots verts

4

Du behöver

Fattiga riddare:

  • 1 st bröd av lanttyp
  • 1 knippe basilika
  • 4 msk kesella
  • 4 skivor lufttorkad skinka eller 8 sardellfiléer
  • 3 st ägg
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk smör

Marinerade haricots verts:

  • 200 g haricots verts
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 st tomater
  • blandad sallad

Gör så här

  1. Koka bönorna i 4 min och låt svalna i kallt vatten.
  2. Blanda samman vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär tomaterna i grova tärningar. Riv salladen.
  4. Lägg bönor, tomater och sallad i en bunke. Vänd ner vinägretten.
  5. Skär en skiva i brödet utan att nå botten. Skär nästa skiva ända ner. Upprepa fyra gånger.
  6. Strimla basilikan. Rör ihop baslika och kesella.
  7. Fyll bröden med skinka eller sardeller och kesella.
  8. Vispa ihop ägg, vitt vin och mjölk. Salta och peppra.
  9. Vänd smörgåsarna i äggstanningen och låt dem ligga kvar och dra i ca 2 min.
  10. Smält smör i en panna och låt det bli gyllenbrunt. Lägg i smörgåsarna och stek på medelvärme ca 2 min per sida.
  11. Servera med bönsalladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept