Farmors fläskrulader med äpple och savoykål

4

Du behöver

  • 8 st fläskschnitzlar à 70 g
  • 1 st gul lök
  • 1 dl katrinplommon
  • 1 st liten burk ansjovisfiléer
  • mald kryddpeppar
  • 2 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 st lagerblad
  • 0,25 huvud savoykål
  • 2 st röda äpplen
  • socker
  • smör
  • salt
  • ev 0.5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Banka försiktigt ut fläskschnitzlarna så att de blir tunna.
  2. Hacka lök, katrinplommon och ansjovisfiléer. Fräs lök och katrinplommon i smör tills de får fin färg. Lägg på ansjovisfiléerna och låt dem smälta mer. Låt svalna.
  3. Fördela ansjovisröran på schnitzlarna. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn ruladerna i lite smör så att de får fin färg. Krydda med salt och mal över lite kryddpeppar.
  4. Tillsätt vatten, köttbuljongtärning och lagerblad. Bräsera under lock i ca 20 min.
  5. Skär savoykålen i grova tärningar. Klyfta äpplena.
  6. Fräs äppelklyftorna i lite smör ca 2 min, tillsätt lite socker och salt.
  7. Lägg i savoykålen och fräs ytterligare i 1 min.
  8. Lyft upp ruladerna ur skyn och lägg dem på ett fat. Tillsätt ev grädde till skyn.
  9. Slå lite sky över ruladerna. Servera med äpple och savoykålsröran, kokt skalpotatis och resten av skyn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept