Färdiggrillat med tre goda sallader

Du behöver

Sallad nummer ett:

  • blandad sallad, t ex roman
  • Dressing:
  • 1 dl gräddfil
  • 0,5 citron, skal och saft
  • salt
  • vitpeppar

Sallad nummer två:

  • 2 kokta kalla potatisar
  • 1 morot, skalad
  • 1 palsternacka, skalad
  • 0,25 rotselleri, skalad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl naturell yoghurt, eller lätt-crème fraîche
  • färsk basilika, finhackad
  • olivolja

Sallad nummer tre:

  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk vatten
  • 0,25 kålhuvud
  • 1 äpple
  • 0,5 gurka
  • 1 litet knippe gräslök
  • 1 msk pepparrot

Gör så här

  1. Sallad nummer ett:
  2. Häll gräddfilen i en bunke, plus salt och vitpeppar. Rör om. Riv ned citronskal och pressa i citronsaft.
  3. Riv ned sallad i en skål och vänd ned dressingen.
  4. Servera i ett glas.
  5. Sallad nummer två:
  6. Riv potatisen, morot, palsternacka, rotselleri och vitlök.
  7. Häll rotfrukter och vitlök i en skål tillsammans med yoghurt. Rör om. Fortsätt med basilika och en skvätt olivolja. Salta och peppra. Vänd om.
  8. Sallad nummer tre:
  9. Häll fransk senap och vatten i en skål. Blanda ihop.
  10. Skär kålen i så tunna strimlor som möjligt. Skär skivor av äpple, behåll skalet. Skala, kärna ur och skär ned gurkan. Grovhacka gräslök. Riv pepparroten.
  11. Häll alltihopa i skålen. Salta, peppra och vänd runt.
  12. Servera på ett fint fat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept