En köttfärssås blir fyra

4

Du behöver

Köttfärssås (grund):

  • 400 g köttfärs
  • 2 st gula lökar
  • 1 st morot
  • 1 bit rotselleri
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten + buljongtärning
  • salt
  • vitpeppar
  • svartpeppar
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk timjan

2:an praktisk gryta till landet:

  • tärnad potatis
  • grovhackad fetaost

3:an mest för tjejerna, spenat- och pennegratäng:

  • 1 pkt fryst spenat
  • 1 st gul lök
  • 0,5 pkt penne
  • 2 dl kokbar lättcrème fraiche
  • 1 dl parmesanost

4:an, lyxvarianten:

  • goda oliver
  • soltorkade tomater
  • färsk basilika
  • färsk pasta
  • äkta parmesanost
  • strimlad mozzarella

Gör så här

  1. Köttfärsås (grund):
  2. Hacka löken och vitlöken,
  3. Riv rotsellerin och moroten och
  4. Fräs i smöret och olivoljan
  5. Några minuter, ställ åt sidan.
  6. Fräs köttfärsen i torr panna på hög värme, tillsätt sedan grönsakerna och buljongtärningen, tomatkross och övriga ingredienser. Låt koka i 5 minuter.
  7. 2:an praktisk gryta till landet:
  8. Tärnad potatis kokas med ifrån början och serveras med lite grovhackad fetaost.
  9. 3:an mest för tjejerna, spenat- och pennegratäng:
  10. Värm crème fraichen med bladspenaten och ost och slå det över nykokt pasta. Gratinera.
  11. 4:an lyxvarianten:
  12. Häll upp grundsåsen i en skål, lägg på hela oliver och strimlade soltorkade tomater samt skivor av parmesan, mozzarella och färsk basilika.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept