Emincé de veau à la zurichoise

4

Du behöver

  • 500 g kött från gödkalv, exempelvis ytterfilé
  • 250 g färska små champinjoner
  • 50 g finhackad schalottenlök
  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vetemjöl
  • 60 g smör
  • några droppar citronsaft
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Ansa champinjonerna och skölj dem hastigt i kallt vatten med några droppar citronsaft. Torka champinjonerna med hushållspapper och skär dem i tunna skivor.
  2. Skär även kalvköttet i tunna skivor. Salta och peppra köttet och stek det hastigt i hälften av smöret. Lägg över köttet på ett fat.
  3. Fräs schalottenlöken i samma stekpanna några minuter med resten av smöret. tillsätt champinjonerna, höj värmen, rör om och fräs allt några minuter. Salta och peppra samt strö över vetemjölet.
  4. Häll på vitt vin och köttsaften från det stekta kalvköttet och koka ihop till halva mängden. Häll på grädden och låt allt koka ytterligare några minuter tills såsen fått lagom konsistens. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och vitpeppar.
  5. Lägg i köttet och blanda allt väl. Strö över persilja och servera omedelbart med rösti och kanske en sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept