Dill- och ansjovisglaserad palsternacka med ost

4

Du behöver

  • 6 st stora palsternackor eller 24 små primörer
  • 1 liten burk ansjovisfiléer, ca 55 g
  • 1 knippe dill
  • 100 g extra lagrad ost, typ Präst
  • 1 msk smör
  • 2 tsk citronsaft
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Dela varje palsternacka i 4 delar på längden. (Behåll dem hela om du använder små primörer.) Skala dem vackert som om de vore små blastmorötter. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i palsternackorna och låt dem precis koka igenom. Kyl i vatten, gärna med is i. Strimla ansjovisfiléerna, hacka dillen och riv osten grovt. Häll ca 0,5 dl vatten i en kastrull. Lägg i smöret, citronsaften och de kokta palsternackorna. Låt smörvattnet koka in i rötterna. När all vätska har kokat in tillsätts ansjovisen och den hackade dillen. Smaka av med salt och peppar och häll i den rivna osten. Rör om. Lägg upp på förrättstallrik och fördela den grovt rivna osten på.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept