Citronhalstrade havskräftor med gräddfilsprimörer

Du behöver

  • 12 färska havskräftor
  • 1 citron finrivet skal
  • 2 msk citronolivolja
  • 1 msk acaciahonung
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivoljasteka kräftorna i 12 sugersnaps
  • 1 litet huvud spetskål
  • 12 bondbönor
  • 1 liten broccoli
  • 2 morötter
  • 1 ask spenat

Gör så här

  1. Bryt loss havskräftstjärten och skala den. Ansa och skär ner grönsakerna. Koka hastigt i lättsaltat vatten i 2 minuter. Ta upp och kyl ner. Vänd därefter ner grönsakerna i gräddfilen, rivet citronskal, honungen och citronolivoljan, salt och peppar. Lägg upp på ett fat. Halstra sedan havskräftorna, ca 2 minuter i olivvoljan. Lägg kräftorna på grönsakerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept