Citron och rosmarinhalstrad kycklingfilé med potatisgryta

Du behöver

  • Citron- och rosmarinhalstrad kycklingfilé med potatisgryta
  • 500 g kycklingfilé, utbankad
  • 2 citroner
  • 1 liten knippa rosmarin
  • 0,5 dl olivolja
  • 10 färska potatisar
  • 1 röd paprika, skalad
  • 2 nypor paprikapulver
  • 2 färska sommarlökar
  • 1 chilifrukt, torkad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 buljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 1 gemsalladshuvud el sommarvitkål
  • 1 dl oliver
  • 1 knippa persilja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Tvätta och borsta potatisen och klyfta den. Fräs den tillsammans med vitlök i olivolja. Strima chilifrukten och tillsätt den. Lägg i buljongtärningen och späd med citronsaft och vatten. Koka under lock ca 10 minuter. Tillsätt sedan skalad tärnad paprika och grovhackad sommarlök. Koka upp och låt vila. Marinera kyckingen med olivolja, rosmarin och citronskal. Halstra 2 minuter på var sida. Avsluta potatisen med att blanda i persilja, oliver och salt.
  2. Lägg upp potatisgrytan i djup tallrik med buljong och halstrade kycklingfiléer.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept