Citron- och timjangrillad kycklingfilé på ribollitabädd

4

Du behöver

  • 1 dl torkade vita bönor
  • 4 st kycklingfiléer
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 0,5 Paket bacon
  • 2 st selleristjälkar
  • 1 st morötter
  • 2 st salladslökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 blad savoykål
  • 2 st tomater
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 st strimlade soltorkade tomater
  • 1 dl oliver
  • finrivet skal av 0.5 citron
  • 2 msk hackad färsk timjan

Gör så här

  1. Blötlägg bönorna i vatten 8-10 timmar eller över natten. Koka dem i lättsaltat vatten tills de blir mjuka 45-60 min.
  2. Bryn kycklingfiléerna i olivolja och smör.
  3. Tärna baconet. Skär selleri, morötter och salladslök i fem cm långa stavar. Skala och skiva vitlök och schalottenlök. Skär savoykålen och tomaterna i bitar.
  4. Knaperstek bacontärningarna. Tillsätt morötter, savoykål, vitt vin, buljongtärning och vitlök och låt det bräsera i 5 min.
  5. Lägg i kycklingfiléer, bönor och soltorkade tomater. Bräsera vidare i 6-7 min.
  6. Vänd ner tomater, salladslök och oliver innan servering.
  7. Lägg upp i djupa tallrikar, strö timjan och finrivet citronskal på kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept