Citron- och olivoljebräserad torskkotlett

4

Du behöver

  • 4 st torskkotletter a 180 g
  • 4 st potatisar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1 st citron
  • 1 dl pinjenötter
  • 4 st små tomater
  • 1 knippe persilja

Gör så här

  1. Skala och skiva potatisen i centimetertjocka skivor. Skiva vitlöken och löken fint. Fräs potatis, lök och vitlök i olivolja. Salta och peppra. Tillsätt vin och fiskbuljong och pressa en citron över. Låt sjuda under lock i tio minuter. Lägg sedan i torskkotletterna och sjud vidare under lock i 6-7 minuter. Rosta pinjenötterna i teflonpanna tills de blir gyllenbruna.
  2. Skiva tomaterna och lägg dem som en krans runt om i pannan. Grovhacka persiljan och strö den över torsken tillsammans med pinjenötterna.
  3. OBS! Under tiden potatis och lök kokar så rostar man nötterna, hackar persiljan och skivar tomaterna så reducerar man tiden med 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept