Chilenska piroger

Du behöver

  • Fyllning:
  • 500 g köttfärs
  • 2 st hackade gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • olja
  • 2 st kokta ägg
  • svarta oliver
  • Deg:
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 600 g vetemjöl
  • 1 dl olja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Fyllning:
  2. Fräs köttfärsen i oljan, tillsätt lök samt vitlök och smaka av med salt och peppar.
  3. Deg:
  4. Kavla ut degen och ta ut cirklar med en tallrik.
  5. Lägg sedan på en sked köttfärs, två skivor ägg och två svarta oliver. Vik ihop pirogen och vik kanten så att den håller tätt.
  6. Grädda pirogerna i 250 grader i ca 15 minuter. Pensla sedan med vispat ägg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept