Cheddartarte med marinerade räkor

4

Du behöver

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 2 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl grovriven cheddarost

Marinerade räkor:

  • 2 dl skalade räkor
  • 2 msk matlagningsyoghurt
  • 2 st dillkvistar
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,5 huvud romansallad
  • 1 msk riven pepparrot

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga och ställ in i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop ägg och grädde. Rör ner osten. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Ta ut pajskalet och häll i äggstanningen. Grädda vidare tills den stelnar, ca 35 min.
  3. Blanda räkor, yoghurt, grovhackad dill, lite salt och peppar. Lägg upp på en bädd av romansallad. Strö pepparrot över.
  4. Servera tarten ljummen skuren i bitar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept