Brödkryddad grillad fläskkarré med citronpotatissallad

4

Du behöver

  • 4 skivor fläskkarré á 170g
  • 2 bladsallad
  • 1 citron
  • 1 knippe dill
  • 0,5 kg kokt färskpotatis
  • 0,25 späd sommarkol
  • 1 dl salladskapris
  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 dl rapsolja
  • Brödkryddor: fänkål, kummin och dillfrön ca 1 msk av varje
  • Salt & vitpeppar

Gör så här

  1. Mixa eller hacka kryddorna och gnid in i köttet tillsammans med rapsolja.
  2. Grilla fläskarren ca 4 min på var sida.
  3. Skiva potatisen, strimla kålen och riv citronskalet. Blanda med gräddfil, salt och vitpeppar i plocksalladen.
  4. Pressa över lite citron.
  5. Lägg upp på ett fat och ringla lite olja över och garnera med dill.
  6. Lägg på fläskarrén och servera med lite extra citron till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept