Blomkålssallad med rädisor, gräslök, dijonaisse och rostade solrosfrön

4

Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 knippe rädisor
  • 1 kruka finhackad gräslök
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 3 msk dijonaisse
  • 1 dl solrosfrö
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 kruka romansallad

Gör så här

  1. Plocka ner små buketter av blomkålen och koka i lättsaltat vatten några minuter. Rensa rädisorna och skölj dem, behåll lite av blasten. Rosta solrosfröna i en panna så att de blir lite bruna. Blanda samman dijonaissen och yoghurten. Ta den varma blomkålen, rädisorna och gräslöken och vänd ner det i crèmen. Smaksätt med salt och vitpeppar och lägg upp på ett fat med romansalladsblad. Strö solrosfröna över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept