Aprikos- och hallonmarmelad

Du behöver

  • 500 g torkade aprikoser
  • vatten
  • 3 dl strösocker
  • skal och saft av citron
  • 200 g hallon
  • 2 dl strösocker

Gör så här

  1. Lägg de torkade aprikoserna i blöt under natten. Koka dem sedan mjuka i blötläggningsvattnet i ca 10 minuter. Rör om då och då.
  2. Kör frukten i mixer till en slät massa. Mät fruktmassan och lägg den i en gryta tillsammans med socker och citron. Låt det hela sakta koka upp. Låt marmeladen sjuda ytterligare cirka 10 minuter.
  3. Gör nu hallonmarmeladen under tiden. Koka socker och hallon i en gryta i ca 10 minuter. Ta grytan av värmen och skumma väl. Det är viktigt att hallonmarmeladen blir fast så att den inte rinner ner i aprikosmarmeladen.
  4. Låt marmeladen vila något innan du häller upp den, först aprikos sedan hallon.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept