Ansjovisstekt strömming med potatispuré

4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk hackade ansjovisfiléer
  • grovt rågmjöl
  • smör
  • Potatispuré:
  • 8 st potatisar
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • strösocker

Garnering och servering:

  • hackade ansjovisfiléer
  • dill
  • smält smör
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Blanda crème fraîche och hackad ansjovis. Lägg ner strömmingen i blandningen och marinera över natten.
  2. Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och pressa potatisen. Värm mjölken och tillsätt den lite i taget under kraftig omrörning. Smaka av med smör, salt, peppar och strösocker.
  3. Ta upp strömmingsfiléerna ur marinaden och vänd dem i rågmjölet.
  4. Stek dem gyllenbruna i smör ca 2 min per sida.
  5. Lägg lite hackad ansjovis och dill på varje filé och servera med potatispuré, smält smör och citronklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept