Steak sandwich med parmesan, pepparrot och dijon

Steak sandwich med parmesan, pepparrot och dijon
Foto: Znapshot/Per Erik Berglund
Från Nyhetsmorgon

En härlig sandwich med sting tack vare pepparrot och dijonsenap. Receptet kommer från Kocklandslagets Kung i köket.

29 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g ryggbiff i två skivor, hängmörad
  • 1 st avokado
  • 2 nävar sallad, blandade sorter
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 st tomater
  • 30 g parmesan, hyvlad
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 5 cm pepparrot
  • 4 st äggulor
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • Rödvins vinäger
  • rapsolja, neutral

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Salta och peppra köttet rikligt.
  3. Stek sen i het panna med olja för att få en yta.
  4. Lägg köttet på en ugnsplåt och ställ in i ugnen.
  5. Tag ut köttet när det har en innertemperatur på 50 grader.
  6. Låt köttet vila i 10-15 minuter.
  7. Medan köttet vilar, skär grönsakerna i skivor och skölj salladen.
  8. Vid servering
    Rosta brödet och skiva upp köttet.
  9. Salta och peppra grönsakerna och droppa över litet vinäger.
  10. Bred dijonsenap på bröden.
  11. Varva sedan grönsaker, ost och kött på bröden och toppa med riven pepparrot och äggula.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept