PoMoRäKoCi-soppa

PoMoRäKoCi-soppa
Foto: TV4

PoMoRäKoCi-soppa

Av: Fredrik Birging

Från: Klockan nio hos stjärnorna

13 ingredienser

30 min

Potatis- och morotssoppa med räkor, kokosmjölk och citron

Fredriks vintips
Jules Muller Gewurztraminer, art nr 6702

Fredrik bjöd även på
Chèvretoast
Äggost

Ingredienser

portioner
  • 4 potatisar, i bitar
  • 100 g rotselleri, i bitar
  • 4 morötter, i bitar
  • 1 gul lök, i bitar
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 l vatten
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 2 krm salt
  • 500 g räkor med skal (med eller utan skal)
  • 70 g babyspenat
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Soppa

  1. Häll rotfrukter, lök, vatten och buljongtärningar i en kastrull.
  2. Koka upp och låt koka i cirka 10 minuter.
  3. Häll i kokosmjölk, sambal oelek eller chili, citronsaft och -skal.

Servering

  1. Salta och toppa soppan med räkor och lite babyspenat.
  2. Avsluta med att dra några varv med pepparkvarnen.