Tapas 2.0 - sotad hälleflundra på en rostad färskpotatisstubbe med potatis aioli

Tapas 2.0 - sotad hälleflundra på en rostad färskpotatisstubbe med potatis aioli
Foto: TV4

Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Vinförslag: Wittman Estate Trocken Riesling 2007, den har art nr 75059
Ölförslag: Old Gold, den har art nr 1441
Snaps: Aalborg Nordguld Aquavit , den har art nr 89551

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet

5 oktober 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 100 g färsk hällflundra, dela upp i 4 bitar

Bakade tomater

  • 2 st körsbärstomater, halvera tomaterna
  • 0,5 st vitlökklyfta, hackad
  • olivolja
  • salt, peppar
  • 1 st färsk potatis, tvättad upp skivad i 4st 4mm skivor

Potatisaioli

  • 1 st vitlöksklyfta, hackad
  • 1 st äggula
  • lite citronsaft
  • 1 st kokt mandelpotatis
  • 0,5 dl olivolja + 1 ½ dl matolja
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Hällflundra: Sota hälleflundrabitarna ca 30 sekunder per sida, salta och peppra.
  2. Rostad färskpotatisstubbe: Rosta potatis skivorna i ugnen på 200 grader med lite olivolja, salt och peppar. Låt svalna.
  3. Bakade tomater: Baka av tomaterna på 135 grader i 120 min med lite olivolja, vitlöken samt salt & peppar. Låt svalna.
  4. Potatis aioli: Börja med att röra ihop äggula, citron och vitlök. Vispa långsamt i olivoja och matoljan, pressa i potatisen och smaksätt efter behag.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept