Tapas 2.0 - löjrom med dillglaserad rödlök samt en syrad gräddterrin

Tapas 2.0 - löjrom med dillglaserad rödlök samt en syrad gräddterrin
Foto: TV4

Tapas 2.0 - löjrom med dillglaserad rödlök samt en syrad gräddterrin

Av: Fredrik Bäckström

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

2h

Smak av Sverige! Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Vinförslag: Wittman Estate Trocken Riesling 2007, den har art nr 75059
Ölförslag: Old Gold, den har art nr 1441
Snaps: Aalborg Nordguld Aquavit , den har art nr 89551

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 120 g Kalix löjrom

Dillglaserad rödlök

  • 1 rödlök, finhackade
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 dl sockerlag
  • 0,5 dl dill, hackad

Syrad gräddterrin

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 blad gelatin
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Dillglaserad rödlök: Reducera ihop rödlöken, rödvinsvinäger och sockerlagen. Låt svalna. Tillsätt den hackade dillen.
  2. Syrad gräddterrin: Lägg gelatinbladet i blött. Koka upp crème fraichen, salta, peppar och tillsätt gelatinet, rör om. Hel upp crème fraiches röran i en plasta form. Ställ form i kylskåpet ca 2 timmar. Innan upplägg, skär upp terrin samt vänd ena sida i citron skalet.