Citrongrässoppa serveras med björnbärssorbet

40 min
4
Citrongrässoppa serveras med björnbärssorbet
Foto: TV4

Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dessertvin:
Nugan Botrytis Semillon 2007

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 juli 2011
Visa mer
40 min
4

Du behöver

Citrongrässoppa

  • 4 dl vatten
  • 5 dl socker
  • 3 dl vitt vin
  • 2 st lime, färskpressad saft
  • 2 st riven lime skal, endast de gröna
  • 3 st citrongräs, hackad
  • 1 nypa citronsyra
  • maizena

Björnbärssorbet

  • 3 dl björnbär
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Garnering

  • färska jordgubbar
  • färska björnbär
  • ätbara blommor

Gör så här

  1. Citrongrässoppan: Koka upp vatten, vinet och socker, tillsätt limeskalen, saften, citrongräs och citronsyran. Låt svalna. Låt dra i 2timmar minst. Sila koka upp till sätt redningen. Serveras iskall.
  2. Björnbärssorbet: Koka upp vatten och socker under omrörning till en lag. Tillsätt björnbären och låt koka i 2-3 minuter. Mixa i en kannmixer och sila upp, häll vätskan i en glassmaskin och kör tills den uppnår tillräckligt hård konsistens.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept