Lättkokt, glaserad och svedd purjolök under smältande lardo. Med groddade mandlar, balsamico tradizionale

En bra förrätt eller smårätt som inte är svår att laga.

1 oktober 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st purjolöklar
  • 3 msk saltat smör
  • 1 tsk torkad citronmeliss
  • 20 st groddade, skalade och torkade mandlar
  • balsamico tradizionale
  • 12 st lövtunna skivor lardo de collonata (Italienskt späck)
  • harsyra, strankämpe, citronmeliss, mynta, löktrav osv
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Lättkoka purjolöken i ca 2-3 minuter och bryn den sedan sakta i smöret i ca 5-7 minuter. Grillad den sedan snabbt i ungnen tills den är karameliserad. Servera med mandlarna, vinägern, örter samt täck med det ljummena lardot. Avsluta med svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept