Välkomstkalops från Saltkråkan

4

Du behöver

Det här behöver Du:

  • 1 kg nötkött gärna högrev
  • 2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl

Till stekning

  • 3 msk smör
  • 2 små rödlökar
  • 15 kryddpepparkorn
  • 4 lagerblad
  • 1 msk svampsoja
  • 5 dl vatten el buljong
  • 2 morötter skurna i 1 cm slantar

Gör så här

  1. Skär köttet i två cm tjocka skivor och sedan i cm bitar. Lägg i plastpåse med mjöl, salt och vitpeppar ruska omkring. Grovhacka löken och fräs i smör tills genomskinlig. Lägg i köttet och vänt omkring. Koka upp vatten och buljong och häll över köttet. Skumma om nödvändigt. Lägg sedan i kryddpeppar och lagerblad och häll i sojan. Sänk värmen och låt puttra i 1-2 timmar tills köttet känns mört. Lägg i morötterna när köttet börjar bli färdigt.
  2. Servera direkt ur stekgrytan med potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept