Skummig bondbönsoppa i kopp

Du behöver

  • 0,5 l spritade och skalade bondbönor
  • 4 dl hönsbuljong
  • 1 liten gul lök
  • 3 cl pernod
  • 0,5 msk fänkålsfrö
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar
  • 30 g smör

Gör så här

  1. Hacka löken fint och låt den smälta i smör i stekpanna. Häll eventuellt på pernod och bränn av.
  2. Koka bondbönorna mjuka i hönsbuljong så det täcker samt stött fänkålsfrö.
  3. Häll i lökfräset. Mixa slätt. Sila soppan.
  4. Späd med grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Vispa ner kallt smör.
  5. Skumma upp soppan och servera den i vackra koppar med smörfrästa krutonger.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept