Rimmad oxbringa i gelé med rotsaker brunoise

4

Du behöver

  • 0,5 kg rimmad oxbringa
  • 1 medelstor palsternacka
  • 1 medelstor morot
  • 1 bit rotselleri
  • 1 bit pepparrot
  • vitpeppar, kryddpeppar, lagerblad.
  • 3 blad gelatin

Till koket:

  • 2 liter kraftig buljong
  • 1 gul lök
  • 1 morot

Gör så här

  1. Koka oxbringan tills den är mör och fin. Ta upp, låt rinna av och lägg i press att svalna över natten. Spara buljongen.
  2. Skala och skär rotsakerna i så små tärningar det går. Blanda och koka i buljongen. Sila ifrån när rotsakerna är mjuka. Blötlägg gelatinet och lös i lite buljong. Häll sedan ner i den kylda buljongen.
  3. Skär oxbringan i så små tärningar som det går. Blanda kött med rotsaker i höga fina glas. Häll över buljongen med gelatin och låt stelna i kylskåp.
  4. Riv drivor med pepparrot över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept