Carpaccio på hängmörad ungnötsbiff från Ejmundsgård med Covrée från Stafvagård

4

Du behöver

  • 300 g Ungnötsbiff från Ejmundsgård
  • 16 st Primör rödbetor, kokta
  • 1 dl Spritärtor pillade & blancherade
  • 1 rulle Covrée från Stafva gård ( det går bra med vanlig cheévre)
  • ruccola
  • olivolja
  • svartpeppar
  • flingsalt
  • Citron saft & Zest

Tryffel vinaigrette:

  • 3 st Schalottenlökar finhackad
  • 1 st Gotländsk tryffel finhackad
  • 3 msk balsamicovinäger
  • 3 msk olivolja
  • svartpeppar
  • salt, socker

Gör så här

  1. Putsa rent köttet, rulla in hårt format till en rulle i plastfilm, frys.
  2. Svetta löken i lite olja i en kastrull, dra av från värmen och häll i vinäger, olja, smaka av med peppar, socker, salt hacka i tryffeln.
  3. Ta ut köttet och skär det i tunna skivor fördela det på en tallrik, salta och peppra!
  4. Garnera med grönsaker, ost, sallad och avsluta med tryffel vinaigrette.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept