Gotländska sommargrönsaker med rökta östersjöfiskar och dip.

4

Du behöver

  • Fritt antal av följande grönsaker.
  • salladslök
  • Späda morötter i olika färger
  • Knipprödbetor
  • Knippgulbetor
  • Grön och vit sparris
  • Rädissor
  • Färsk potatis.
  • Dipsås 1
  • 1 dl majjonäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 2 st hackade hårdkokta ägg
  • 3 msk finhackad dill
  • 3 msk finriven pepparrot
  • 1 msk citronsaft
  • salt och svartpeppar. Blandas
  • Dipsås 2
  • 2 dl lättcreme fraiche
  • 2 st plockade böcklingar (ta bort skinn och ev ben)
  • 3 msk hackad gräslök
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar . Blandas.
  • Sallad.
  • citron i klyftor
  • Rökt östersjöfisk
  • Flundra
  • lax
  • Sik
  • böckling

Gör så här

  1. Koka dom skalade morötterna i lättsaltat vatten i ca 2 min, kyl ner i isvatten direkt.
  2. Röd och gulbetorna kokas var för sig i lättsaltat vatten i ca 10-15 min. Låt dom svalna i sin koklag och plocka sedan bort skalet.
  3. Sparrisen skalas och kokas var för sig i lättsaltat vatten med en tsk socker och lite citronsaft. I det gröna sparriskoket kan man ha i en tsk bikarbonat så behåller man den gröna färgen bättre. Koka i ca 2-3 min, Vita sparrisen kokas i ca 3-5 min. kyl ner i isvatten.
  4. Arrangera grönsakerna och fisken på ett stort fat med valfri sallad ,rädisor och salladslökar.
  5. Nykokt färskpotatis serveras till.
  6. Dippa och njut.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept