Smörgåsbakelse med skagenröra

Smörgåsbakelse med skagenröra
Foto: TV4

Smörgåsbakelse med skagenröra

Av: Fredrik - Örnsköldsvik

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

25 min

Receptet på smörgåsbakelse är beräknat till fyra personer.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 12 skivor vitt formbröd

Skagenröra

  • 200 g skalade räkor
  • 1 dl dill, finhackad
  • 0,5 citron
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche

Laxröra

  • 200 g rökt lax
  • 1 dl dill, finhackad
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche

Att klä bakelsen med

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1,5 dl persilja, hackad
  • salt
  • vitpeppar
  • 12 räkor, för garnering
  • 80 g rom

Gör så här

Skagenröra

  1. Finhacka dill och blanda med majonnäs och crème fraiche till en jämn smet.
  2. Hacka räkorna (spara några för garnering) och rör ner.
  3. Pressa saften ur citronen.
  4. Krydda med citronsaft, salt och peppar.

Laxröra

  1. Finhacka dill och blanda med majonnäs och crème fraiche till en jämn smet.
  2. Strimla laxen och vänd ner, krydda med salt och peppar.
  3. Rör ihop crème fraiche och majonnäs att klä bakelsen med, krydda med salt och peppar.
  4. Tryck ut runda cirklar ur brödskivorna med ett glas.
  5. Lägg skagenröra på en av cirklarna, lägg på en skiva bröd och lägg på laxröra.
  6. Avsluta med en sista brödskiva som lock och bre crème fraiche- och majonnäsblandningen på och runt om bakelsen.
  7. Rulla den sedan i hackad persilja.
  8. Garnera med löjrom räkor och dillkvist.