Enkel jordgubbsglass med chokladrippel

Enkel jordgubbsglass med chokladrippel
Foto: Frida Wismar
Fredrik Paulun 2020
Fredrik Paulun 2020

Enkel jordgubbsglass med chokladrippel

Av: Fredrik Paulún

Från: LCHQ

3 ingredienser

Lättlagad och lite nyttigare jordgubbsglass på kesella, jordgubbar och mörk choklad. Recept från boken LCHQ.

Läs mer om boken

LCHQ

Ingredienser

portioner
  • 125 g kvarg
  • 1,5 dl frysta jordgubbar
  • 10 g mörk choklad (85 % kakao)

Gör så här

  1. Lägg kesella och jordgubbar i en mixer och kör till en slät massa.
  2. Hacka chokladen fint och blanda ner.
  3. Häll blandningen i en frystålig behållare och ställ den i frysen i cirka en timme.
  4. Då har den perfekt konsistens – ät genast!