Kycklingfrikassé med fänkål , champinjoner och spenat

ca 20 min
4
ca 20 min
4

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl vitt vin
  • 10 små champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippe färsk lök eller salladslök
  • 1 fänkål
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 1 msk grov dijonsenap
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Dela kycklinglårfilen, bryn kycklingen i olivolja så att bitarna får en gyllenbrun färg.
  2. Salta och peppra och lägg över dem i en gryta. Tillsätt vitt vin.
  3. Lägg på ett lock och låt det bräsera i 10 min.
  4. Skär svamp, lök, vitlök och fänkål grovt.
  5. Repa bladen från rosmarinkvistarna.
  6. Fräs svamp, lök, vitlök fänkål och rosmarin i lite olivolja. Salta och peppra.
  7. Lägg över svampfräset i kycklinggrytan. Tillsätt senap och grädde och låt grytan koka vidare i ca 5 min.
  8. Smak av med lite salt och vitpeppar.
  9. Avsluta med lite bladspenat som tillsätts strax innan servering, servera din kycklingfrikassé med lite rostat vitt bröd, sallad eller kokt pasta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept